De forskellige klasser i Racehunde-Klubben

Der findes flere end 300 racer, der er anerkendt af RHK i UGI. Racerne er opdelt i 10 grupper, ifølge reglerne fra UCI og FCI, efter type og anvendelse.

Hundene bedømmes racevis. Grundlaget for bedømmelsen er racens standard, hvor racens udseende og karaktertræk er beskrevet.

For hunde under 45 cm.

Babyklasse 3 – 6 mdr.

Højeste præmiering BCH certifikat der kan tildeles den bedste i klassen.

Hvalpeklasse 6 – 9 mdr.

Højeste præmiering HCH certifikat der kan tildeles den bedste i klassen.

Unghundeklasse 9-15 mdr.

Højeste præmiering UCH der kan tildeles den bedste i klassen.

Åben klasse. 15.mdr.

Højeste præmiering CAC der kan tildeles den bedste i klassen.

For hunde over 45 cm.

Babyklasse 3 – 6 mdr.

Højeste præmiering BCH certifikat der kan tildeles den bedste i klassen.

Hvalpeklasse 6 – 12 mdr.

Højeste præmiering HCH certifikat der kan tildeles den bedste i klassen.

Unghundeklasse 12-18 mdr.

Højeste præmiering UCH der kan tildeles den bedste i klassen.

Åben klasse. 18.mdr.

Højeste præmiering CAC der kan tildeles den bedste i klassen.

Best in Show (BIS)

Kun de hunde der har opnået certifikat i Baby – Hvalpe, Unghunde, går videre til de forskellige BIS konkurrencer.

Der afholdes 1 BIS konkurrence for Baby/Hvalpe, hvor der kåres BIS 1 – 2 – 3 – 4

Der afholdes 1 BIS konkurrence Unghunde/Åben ->: Hvor der kåres BIS 1 – 2 – 3 – 4

Senior/Veteran BIS: Hvor der kåres BIS 1 Senior/Veteran

Kasterat BIS, Hvor der kåres: BIS 1 kasterat.

Champion

National Baby Champion.For at erhverve titlen som Baby Champion kræves 2 BCH.

National Hvalpe Champion. For at erhverve titlen som Hvalpe Champion kræves 2 HCH.

Unghunde Champion. For at erhverve titlen som Unghunde Champion kræves 3 UCH.

Dansk Champion. For at erhverve titlen som Dansk Champion kræves 3 CAC.

Bronze Champion. For at erhverve titlen Bronze Champion kræves 3 BVC.

Sølv Champion. For at erhverve titlen Sølv Champion kræves 3 SVC.

Guld Champion. For at erhverve titlen Guld Champion kræves der 3 GVC.

Super Bronze champion. For at erhverve titlen Super Bronze Champion kræves der 6 SUPER-BVC

Super Sølv champion. For at erhverve titlen Super Sølv Champion kræves der 6 SUPER SVC

Super Guld Champion. For at erhverve titlen Super Guld Champion kræves der 6 SUPER GVC

Senior Champion (For hunde over 5 år).For at erhverve titlen Senior Champion kræves der 3 S-CAC.

Senior Bronze Champion. Kun hunde der har opnået titlen Senior Champion. Kan deltage i denne klasse. Højeste præmiering S-BVC kan tildeles den bedste i klassen. For at erhverve titlen Senior Bronze Champion kræves 3 S-BVC

Senior Sølv Champion. Kun hunde der har opnået titlen Senior Bronze Champion. Kan deltage i denne klasse. Højeste præmiering S-SVC. For at erhverve titlen Senior Sølv Champion kræves 3 S-SVC

Senior Guld Champion. Kun hunde der har opnået titlen Senior Sølv Champion. Kan deltage i denne klasse. Højeste præmiering S-GVC kan tildeles den bedste i klassen. For at erhverve titlen Senior Guld Champion kræves 3 S-GVC

Alle senior der har opnået certifikat, går videre til Senior/Veteran BIS.

Veteran Champion. (For hunde over 7 år) For at erhverve titlen Veteran Champion kræves der 3 V-CAC.

Veteran Bronze Champion. Kun hunde der har opnået titlen Veteran Champion. Kan deltage i denne klasse. Højeste præmiering V-BVC kan tildeles den bedste i klassen. . For at erhverve titlen Veteran Bronze Champion kræves 3 V-BVC.

Veteran Sølv Champion. Kun hunde der har opnået titlen Veteran Bronze Champion. Kan deltage i denne klasse. Højeste præmiering V-SVC . For at erhverve titlen Veteran Sølv Champion kræves 3 V-SVC.

Veteran Guld Champion. Kun hunde der har opnået titlen Veteran Sølv Champion. Kan deltage i denne klasse. Højeste præmiering V-GVC kan tildeles den bedste i klassen. For at erhverve titlen Veteran Guld Champion kræves 3 V-GVC.

Alle veteraner der har opnået certifikat, går videre til Senior/Veteran BIS.

Kastrat, Alle hunde der er kastereret kan deltage, dog ikke kemisk kasterater. Højeste præmiering 1.pr.

Barn & Hund

Alle børn fra 4 – 10 år kan deltage.
Der er præmier til nr. 1-2-3.

Junior & Hund

Alle børn fra 10 – 15 år kan deltage